Již tolikrát omílaná a notoricky známá česneková pomazánka. Nechybí snad na žádné oslavě. Tuto klasickou pomazánku můžete použít buď na jednohubky, chlebíčky, nebo i pro sebe k večeři. My jsme pro vás vyzkoušeli tři varianty této pomazánky, každou trošku jinou.

ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA ZE STROUHANÉHO TVRDÉHO SÝRA

Potřebujete:
- 300 g tvrdého sýra eidam 30 %
- cca 2 – 3 stroužky česneku
- majonézu
- bílý jogurt
- sůl, pepř
Postup:
Na jemném struhadle nastrouhejte do misky sýr eidam. K sýru protlačte česnek, záleží na vás, jak moc silnou chcete pomazánku mít. Někdy umí být česnek opravdu silný. My dáváme 2 stroužky. Přidejte majonézu a bílý jogurt tak, aby se všechno dobře spojilo. Osolte a opepřete. Nakonec promíchejte a podávejte s pečivem.

ČESNEKOVÁ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA

Potřebujete:
- vaničku nízkotučného tvarohu 250 g
- 3 – 4 trojúhelníčky taveného sýra
- česnek
- sůl, pepř
- bílý jogurt
Postup:
Do misky dejte tvaroh, tavený sýr a oloupaný a protlačený česnek dle vaší chuti. 1 – 2 stroužky stačí, pomazánka má být spíše jemnější. Osolte a opepřete. Pokud bude na váš vkus pomazánka příliš hustá, můžete ji zjemnit troškou bílého jogurtu.

ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA Z TAVENÉHO SÝRA

Potřebujete:
- 6 trojúhelníčků taveného sýra bez příchuti
- 1 – 2 lžíce majonézy
- česnek
- 2 kusy středně velkých sterilovaných okurek
- sůl, pepř
Postup:
Dejte do misky tavený sýr a zjemněte trochou majonézy. Protlačte oloupaný česnek podle chuti, asi 2 stroužky. K tomu na jemném struhadle nastrouhejte 2 středně velké sterilované okurky. Pokud se vám zdá pomazánka příliš tuhá, můžete přilít trochu láku z okurek. Osolte, opepřete a máte hotovo.

Tak která česneková pomazánka je pro vás ta nej? U nás zvítězily všechny, každá z nich má totiž něco do sebe. Máme vyzkoušeno 🙂
