K pořádné oslavě patří také pořádné dobroty. S touto pochoutkou si rozhodně ostudu neuděláte. Patří totiž mezi elitu všech oslav. Této pomazánce se říká „Sloní žrádlo“. Připravte ji pro své přátele a očekávejte velké pochvaly.

Na pomazánku budete potřebovat:
2 lžíce oleje
2 lžíce octa
2 lžíce kečupu
3 – 4 lžíce plnotučné hořčice
2 lžičky cukru krystal
500 g kabanosu
1 střední cibule
3 ks velkých sterilovaných okurek
3 na tvrdo uvařená vejce
250 ml majonézy
sůl, pepř

Nejdříve si svařte olej, ocet, kečup, hořčici a cukr. Stačí přivést k varu a cca 5 minut povařit, aby se vše řádně spojilo.
Mezi tím, si oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle kabanos. Na tvrdo uvařená vejce nastrouhejte také na hrubším struhadle. Přidejte na jemno nastrouhané sterilované okurky a drobně pokrájenou cibuli. Tuto směs zjemněte majonézou, osolte a opepřete. Vše řádně promíchejte.

Pokud se vám bude zdát, že ještě není pomazánka dle vašich představ, můžete si ji dochutit pár kapkami láku z okurek a cukrem moučka.
Když je vše tak jak má být, můžete podávat s pečivem. Jelikož má pomazánka v sobě téměř vše, na ozdobu použijte už jen kousek jakékoli vámi zvolené zeleniny a máte hotovo.
